Donnerstag, 30. Juni 2022

30. juni 2022.

 

jutro, novasloboda

podnme Fejićena, mmoj

pogled sa Terase, Ajša

boja Bune, Blagaj, Meliha

podne Fejićeva, oslobodjenje

Podhum, Aid

Luka, mmoj

luka, mmoj

veče, Mirso

Velež, Semir





Mittwoch, 29. Juni 2022

29. juni 2022.

 











Stogodišnjica se slavi samo jednom!

Slike sa proslave 100. godišnjice Rođenih na Musali u nedelju veče, ostaju za uspomenu.

Prenešeno sa stranice FK Velež, fotografije je napravio Dino Đonko.

(fkvelež)






Dienstag, 28. Juni 2022

28. juni 2022.

 
















Rođeni za vječnost

Slike sa i oko Svečane akademije

Svečana akademija povodom zlatnog jubileja Fudbalskog kluba Velež Mostar, održana sinoć u prepunoj sali mostarskog Narodnog pozorišta, svojim sadržajem, atmosferom i iznad svega emocijama još jednom jasno je pokazala zašto je naš Velež klub prkosa, ljubavi i ponosa.

Djelić ove nevjerovatne noći, na koju smo svi ponosni, donosimo vam kroz fotografije našeg Dine Đonke.

Napominjemo, za sve one koji ovaj događaj nisu uspjeli popratiti, da će snimak cijele Svečane akademije moći pogledati na YouTube kanalu Face TV.

Photo by Dino Đonko

FK Velež Mostar


Montag, 27. Juni 2022

27. juni 2022.

 











Svečanosti povodom 100 godina FK Velež

26. juni 2022.

(fotografije, NovaSloboda, klix, Avaz, Mirso)




Sonntag, 26. Juni 2022

26. juni 2022.












Povodom obilježavanja 100 godina postojanja mostarskog FK Velež najvatreniji navijači iz skupine Red Army su organizovali svečanost za sve ljubitelje mostarskih Rođenih te upriličili spektakularnu bakljadu i vatromet kojim su Mostar obojili u crveno.

Poseban spektakl su organizirali na Starom mostu u Mostaru od kuda su poslali snažne poruke podrške voljenom klubu koji je ove godine osvojio Kup BiH i odlazaku Evropu, te učinio ponosnim sve građane Mostara. Spektakularni vatromet i bakljada parali su nebo iznad Mostara, a gradske ulice i Stari most obojeni su u crveno.

Povodom obilježavanja stogodišnjice mostarskih Rođenih tokom ovog mjeseca je u najvećeg hercegovačkom gradu održano niz aktivnostim, među kojima su promocije knjiga i izložbe, a centralna svečanost kojom se ova manifestacija završava najavljena je za nedelju.

Tako će se povodom zlatnog jubileja FK Velež u Narodnom pozorištu Mostar, 26. juna održati svečana akademija s početkom u 20 sati, a oni koji nisu u mogućnosti prisustvovati tom događaju, svečanost mogu pratiti putem direktnog televizijskog prijenosa.

Svečanost će se nastaviti na gradskom trgu Musala velikim koncertom koji je najavljen za 22 sata, a muzički spektakl kako poručuju organizatori pripremit će Saša Đermanović, Elvedin Delić-Dela, Adnan Jerlagić, Čizma i Proleteri, Branko Đurić –Đuro sa grupom Bombaj štampa i jedinstveni Red Army Band.

(fkvelež)